Maastohiihdon Tour de Skillä kilpailtiin keskiviikkona Oberstdorfissa vapaan hiihtotavan 20 kilometrin takaa-ajokilpailut sekä miehissä että naisissa. Krista Pärmäkoski lähti naisten kisaan kakkossijalta ja tuli maaliin kakkosena värikkäiden vaiheiden jälkeen.

Pärmäkoski taipui lopussa Ruotsin Frida Karlssonille oli 14 sekuntia. Kolmanneksi hiihti Norjan Tiril Udnes Weng. Hän ja toinen norjalainen Anne Kjersti Kalvå olivat pitkään kärkikaksikon mukana, mutta he romahtivat lopussa lähes puolitoista minuuttia Karlssonin taakse.

Pärmäkosken hiihto hämmensi joitakin faneja sosiaalisessa mediassa. Hän otti vetohommat itselleen. Karlsson sai peesailla rauhassa. Suomalaistähti selitteli ratkaisuaan kisan päätyttyä. Hän pelasi kovaa peliä – ja se onnistui täydellisesti.

– Hyvä kisa oli tänään. Taktiikka oli, että hiihdetään Frida (Karlsson) kiinni. Kun oltiin hänet saatu kiinni, mietin että mitä seuraavaksi. Sitten aloin näkemään, että norjalaisilla on vähän vaikeuksia. Ajattelin, että on vain pakko puskea kaikki peliin. Tiesin, ettei tuossa taktisesti ollut mitään järkeä että vetää noin paljon, mutta kuulin että eroa tulee koko ajan, joten taktiikkana oli hiihtää mahdollisimman kovaa ja loppuun asti. Suksi oli kyllä loistava, kommentoi Pärmäkoski Hiihtoliiton tiedotteella.

Pärmäkoski ei näytä taistelevan Tourin kokonaiskisassa Karlssonia vastaan. Tämä on jo minuutin ja 41 sekuntia suomalaisen edellä.

Pärmäkosken päävastustajat ovat Tiril Udnes Weng, Kalvå ja Kerttu Niskanen. Keskiviikon hiihdon ansiosta Pärmäkoski nousi neljänneksi ja on enää 13 sekuntia Wengin perässä ja 10 sekuntia Kalvån takana. Niskasta Pärmäkoski johtaa 14 sekunnilla.

Kerttu Niskanen oli kilpailun 15:s, Jasmi Joensuu 27:s ja Anne Kyllönen 28:s. Jasmin Kähärä ja Katri Lylynperä eivät osallistuneet kilpailuun ja jättivät Tour de Skin kesken.

Miesten kilpailun paras suomalainen oli Perttu Hyvärinen, joka nousi sijalta 36 sijalle 30.

– Oli erittäin vaikea alku. Siitä se sitten taas kone hyrskyttää ja hiihdeltiin maaliin muiden mukana. Ei tuo nyt vielä hääviä vapaan hiihtoa ollut, mutta ehkä vähän parempaa mitä nyt on alkukaudesta ollut, kommentoi Hyvärinen Hiihtoliiton tiedotteella.

Markus Vuorela oli kilpailun 45:s ja Lauri Lepistö 58:s. Ville Ahosta ei nähty lähtöviivalla.

Tourilla on torstaina välipäivä. Perjantaina jatketaan Val di Fiemmen sprinteillä.

Mäkiviikolla ei suurta suomalaisjuhlaa

Keski-Euroopan mäkiviikko taas jatkui Itävallan Innsbruckissa. Suomalaisista kisassa nähtiin Antti Aalto ja Vilho Palosaari.

Aalto ylsi toiselle kierrokselle ja oli 27:s. Palosaari jäi tällä kertaa avauskierrokselle.

– Tänään oli ihan mukava kisata, vaikka ei ihan hypyssä parhaimpaan yltänyt. Tekeminen ei missään nimessä kaukana ole. Pitää vain jatkaa työstämistä oman asian ympärillä ja saada tekniikka sille tasolle kuin pystyn saamaan. Sieltä se hyvä tulos sitten tulee, sanoi Aalto Hiihtoliiton tiedotteella.