Tour de Skillä kilpailtiin perjantaina Val di Fiemmessä. Vuorossa oli perinteisen hiihtotavan sprintit. Päivän suomalaisnimi oli jälleen kerran Krista Pärmäkoski. Pärmäkoski taisteli naisten finaalin viidenneksi. Voiton vei Norjan Lotta Udnes Weng ennen Tiril Udnes Wengiä.

Suomalaismiehistä Perttu Hyvärinen ja Markus Vuorela pääsivät jatkoon karsinnasta. Hyvärinen oli parhaana suomalaisena 27:s.

Pärmäkoski tavoitteli paikkaa finaalissa. Hän myönsi kuitenkin kisan jälkeen, että sijoitus jätti myös jossiteltavaa.

– Se meni ihan hyvin. Finaali oli tavoite ja siihen päästiin. Hyvät aihiot olisi ollut finaaliin, mutta vähän oli ahtaita paikkoja. Tavallaan harmittaa, että varmaan paukkuja olisi voinut olla parempaan. Mutta sitten toisaalta se on lajin luonne ja tilanteita tulee, ja niitä pitäisi pystyä lukemaan paremmin ja löytää ne oikeat ajolinjat. Huomenna on taas tärkeä päivä, että siinä pitää hiihtää kovaa ja rohkeasti, avautui Pärmäkoski Hiihtoliiton tiedotteella.

Kerttu Niskanen oli hienosti 7:s ja Anne Kyllönen 17:s. Jasmi Joensuu ei ollut mukana sairastumisen vuoksi.

Ruotsin Frida Karlsson johtaa Tour de Skitä 41 sekunnin erolla ennen Tiril Udnes Wengiä. Pärmäkoski on kolmantena (+1:05) ja Niskanen viidentenä (+1:32).

Perjantain sprintissä miehissä Markus Vuorela oli 28:s ja Lauri Lepistö 39:s. Perttu Hyvärinen ei ollut täysin tyytyväinen menoonsa.

– Tänään oli hauska työpäivä. Aika-ajo oli melko huonoa mutta erässä yksi kuudesosa oli huonoa. Muuten ihan hauskaa. Tämä on kiva harrastus tämä sprintti, kommentoi Hyvärinen Hiihtoliiton tiedotteella.

Tour de Ski jatkuu lauantaina perinteisen hiihtotavan yhteislähtökisoilla.

Yhdistetyssä hieno suomalaispäivä

Yhdistetyn maailmancup jatkui Viron Otepäässä sekajoukkuekilpailulla. Suomen joukkueelle päivän sekajoukkuekilpailu oli ensimmäinen maailmancupissa. Suomi nousi ladulla seitsemänneltä sijalta neljänneksi. Joukkueessa kilpailivat Ilkka Herola, Minja Korhonen, Annamaija Oinas ja Eero Hirvonen.

Yhdistetyn maajoukkueen päävalmentaja Antti Kuisma oli tyytyväinen joukkueen suoriutumiseen.

– Ihan semmoinen meidän maksimisuoritus tällä hetkellä sijoituksen puolesta. Mäen jälkeen realistisena ajatuksena oli viides sija. Japani tuli syliin tuossa lopussa vähän yllättäen myöskin sen ansiosta, että Ilkka ja Eero tekivät huippuhiihdot ja ovat kovassa hiihtokunnossa. Tytöt hiihtivät omalla tasollaan hyvät hiihdot ja pysyttiin kilpailussa mukana sen osalta. Ihan mukava yhteishenkeä nostattava kisapäivä. Tuntui olevan hymyt naamalla ja vaikka oli pitkä päivä, analysoi Kuisma Hiihtoliiton tiedotteella.

Norja vei voiton ennen Saksaa ja Itävaltaa.

Keski-Euroopan mäkiviikko päättyi Itävallan Bischofshofenissa. Suomea edustaneet Antti Aalto ja Niko Kytösaho jäivät avauskierrokselle.