Remi Lindholmin SM-kulta 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa ei tullut yllätysenä kenellekään. Myös Joni Mäen hopea oli monien silmissä varsin odotettu asia.

Pronssille noussut Niko Anttola onnistui kuitenkin yllättämään monet. Vasta 19-vuotias Anttola taisteli upeasti pronssille Tampereella.

Anttola on kovan luokan hiihtolupaus. Viime vuonna hän nappasi nuorten MM-kisoissa hopeaa 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa.

Hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen vahvisti Helsingin Sanomille lauantaina, että Anttolaa saattaa odottaa jopa paikka Planican MM-kisoissa.

– Hän on ollut siinä (MM-spekulaatioissa) mukana kauden alusta lähtien ja hiihti hyvin jo Rukan maailmancupissa, kommentoi Pasanen HS:lle.

Anttola oli Rukan maailmancupin 20 kilometrin (v) takaa-ajon 25:s. Hänen piti kilpailla jo Davosin maailmancupissa, mutta se jäi väliin sairastumisen vuoksi

– Jos Niko olisi päässyt hiihtämään Davosissa, veikkaan, että hän olisi ollut samoilla haminoilla Arsi Ruuskasen (kahdeksas) ja Remi Lindholmin (11:s) kanssa. Hän on todella kovassa kunnossa, arvioi Pasanen HS:n mukaan.

Tästä Helsingin Sanomien juttu.