Iivo Niskanen ei ole vielä päässyt tänä talvena täyteen kuntoon marraskuun lopussa saamansa korotartunnan jäljiltä.

Asiantuntijat ja mies itse ovat olleet varsin luottavaisia Niskasen suhteen ajatellen Planican MM-kisoja, jotka kilpaillaan helmi–maaliskuussa. Siellä Niskanen tavoittelee kultaa 50 kilometrin (p) kuninkuusmatkalla.

Tiedot Niskasen terveysmurheista eivät mahdollisesti ole tavoittaneet kaikkia. Muun muassa Aleksandr Bolshunovin valmentajana tunnettu Juri Borodavko esitti nimittäin Tour de Skin yhteydessä karun arvion suomalaisesta.

Borodavko oli vaikuttunut, kun Johannes Kläbo otti kuusi perättäistä voittoa Tourilla. Samalla venäläisluotsi suolasi kuitenkin Niskasen.

– Se oli erittäin odotettua (Kläbon voitot). Hän aloitti kaudenn hyvin, ero muihin hiihtäjiin on selvä. Nyt on selvää, että hän on maailman paras hiihtäjä sitä taustaa vasten, että Niskanen on romahtanut ja Bolshunov ei ole mukana.

– En vähättele hänen (Kläbo) saavutuksiaan. Hän on nämä voitot ottanut. Hän on osoittanut tasonsa ja kykynsä, kommentoi Borodavko Championat-sivustolle.