Iivo Niskanen kaatui ikävästi perjantaina Les Roussesin 10 kilometrin vapaan hiihtotavan maailmancupin kisassa. Mies kertoi Ylelle, että hänen suksensa lipesi u-mutkassa. Olympiavoittaja meni vauhdilla aitoihin. Lähietäisyydeltä tilannetta todisti myös Joni Mäki.

Mäki, jonka kanssa Niskanen otti viime vuonna parisprintin olympiahopeaa, kommentoi tapausta Ylelle.

– Hän (Iivo) kaatui suoraan edestä sinne mainosaitoihin. Kyllä siinä itselläkin meni hiihto sen jälkeen keräillessä. Mietin, että missähän kunnossa kaveri on. Kiersin pienen kiepin takaisinpäin ja katsoin, että kaveri on samassa asennossa, että mikähän on homma, Mäki totesi Ylelle.

– Olisikohan suksi ollut niin jumissa, ettei päässyt vain siitä ylös, arvioi Mäki.

Maajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen kommentoi myös asiaa Ylelle. Hän myönsi, että Niskasen kunnosta ei saatu perjantaina vielä kunnon tietoa.

– Ei oikein nähty, mikä se Iivon lopullinen taso olisi ollut, kun kisa jäi vähän kesken, harmitteli Pasanen Ylelle.

Sunnuntaina on luvassa Niskasen viikonlopun päätavoite, 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisa. Les Roussesin rata on toki saanut paljon kritiikkiä viikonlopun alla. On epäilty, kuinka hyvin kovimmatkaan kaverit voivat tehdä irtiottoja radalla.

Tästä Ylen juttu.