Tour de Skin vapaan hiihtotavan sprintit menivät suomalaisittain odotetun vaisusti. Yksi iso onnistuja kuitenkin löytyi – hän oli Kerttu Niskanen.

Niskanen tunnetaan distanssimatkoilta ja perinteiseltä hiihtotavalta. Nainen yllätti kuitenkin kaikki, kun hän taisteli upeasti sijalle 12 Tourin avausmatkalla.

– Ei tosiaan ole (lempimatka)! Tämä on Tourin huonoin matka, eikä missään nimessä millään tavalla miellyttävä. Fokus on niillä pidemmillä matkoilla, joten hyvä, että löytyi edes vähän terävyyttä.

– Ajattelin ensin, että jos menen välieriin, niin se on hyvä. Mutta nyt kun olin välierän viimeinen, niin tuntuu huonolta, kommentoi Niskanen itse Ylen haastattelussa.

Niskasen esitys keräsi siis pääosin ylistystä. Myös virhepisteitä jaettiin. Hiihtolegenda Sami Jauhojärvi tunnetaan rehellisistä ja kriittisistä kommenteistaan, ja myös Niskanen sai osansa Viaplayn lähetyksessä.

Jauhojärvi katsoi Niskasen laskutekniikkaa ja oli kaikkea muuta kuin vaikuttunut.

– Kuinka kova Kerttu Niskanen olisi sprintissä, jos hän ei antaisi kaikissa laskuissa puoltatoista sekuntia tasoitusta, keuhkosi Jauhojärvi Viaplaylla.

Tour de Ski kokonaisuudessaan vain Elisa Viihde Viaplayssa ja V sport –kanavilla.