Olympialaisten tv-lähetykset kiinnostavat suurta suomalaisyleisöä. Nyt on varmistunut, että kesä- ja talviolympialaiset nähdään jatkossa Ylellä jälleen laajemmin ja ilman lajirajoituksia.

Yle on tiedottanut asiasta. Se tarkoittaa myös olympialaisten jääkiekkoturnauksen näkemistä Ylen kanavilla.

Yle hankki olympiaoikeudet vuosille 2026–2032. Kansainvälisen olympiakomitean (IOC) kanssa solmittu sopimus kattaa kesä- ja talviolympialaisten kaikki mediaoikeudet.

– Yle oli mukana Euroopan yleisradiounionin (EBU) jäsenmaiden jättämässä yhteistarjouksessa, ja oikeudet myönnettiin Euroopassa EBU:lle ja Warner Bros. Discoverylle, kerrottiin tiedotteessa.

Ylen Urheilu ja tapahtumat -yksikön johtaja Panu Pokkinen oli innoissaan sopimuksesta.

– Tämä on meille hieno päivä. Yle on ollut tiiviisti mukana pitkissä neuvotteluissa olympiaoikeuksien palauttamiseksi julkisen palvelun mediayhtiöille Euroopassa. Juuri tämänkaltaisia sisältöjä suomalaiset meiltä odottavat, kommentoi Pokkinen Ylen tiedotteella.

Jääkiekon lisäksi myös vesiurheilu ja koripallo palaavat Ylelle vuodesta 2026 eteenpäin.

– Haluamme tarjota suomalaisten suurimmat yhdistävät elämykset ja kansakunnan muistijäljet. Uusi sopimus mahdollistaa tämän selvästi laajemmin kuin nykyinen ja on olennainen osa Ylen julkisen palvelun tehtävää. Sopimuksen myötä suomalaiset näkevät olympialaiset vapaasti yli tämän vuosikymmenen, kommentoi Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila tiedotteella.