Tour de Skin päätöskisasta tuli odotettua suurempi jännitysnäytelmä naisten osalta. Ylivoimaisesti turneeta johtaneen Frida Karlssonin romahdus lisäsi draamaa.

Karlsson paineli ensimmäistä kertaa Alpe Cermisin nousua. Ruotsalaistähti lähti urakkaan varsin ennakkoluulottomasti ja näytti taistelevan jopa päätöskisan voitosta.

Kun nousu jyrkkeni, loppui Karlssonin juhla. Edessä oli todellinen kärsimysnäytelmä. Karlsson taisteli lopulta maaliin siedettävään aikaan ja piti Tourin voiton 33 sekunnin erolla Kerttu Niskaseen.

Kahdesti Tour de Skin kokonaiskisan voittanut Virpi Sarasvuo (entinen Kuitunen) seurasi Karlssonin touhua Viaplayn studiossa. Hän esitti oman analyysinsä tapahtuneesta.

– Varmasti osalta vaikutti, ettei hän ole ennen hiihtänyt tätä nousua. Hän lähti yllättävän rohkeasti. Selvästi maksoi siitä oikein pahan kerran. Sen näki selvästi vaikka näiden kahden välillä. (Delphine) Claudel (päätöskisan voittaja) on kokenut kiipijä ja hyväkin. Hän osasi hiihtää viisaasti.

– Tänään se koitui todellakin Kalrssonin tappioksi. Lähellä oli, ettei todella pahasti. 33 sekuntia jäi kokonaiskisassa Kepaan (Kerttu Niskanen) enää. Tuossa olisi voinut tulla tosi rumaa jälkeä, näki Sarasvuo Viaplaylla.

Vieressä studiossa oli toinen hiihtolegenda Sami Jauhojärvi. Hän antoi oman arvionsa Karlssonin tapauksesta.

– Tuossa tilanteessa, kun tulee se seinä vastaan, niin sitten on riski, että väsyneet lihakset alkavat kramppailla. Kun reisi kramppaa kunnolla, niin ei tuota mäkeä enää kovin lujaa tulla ylös, näki Jauhojärvi.

Viaplayn studiossa ei ilmeisesti vielä tuossa vaiheessa tiedetty, että Karlsson menetti jopa tajuntansa maaliviivan ylitettyään. Hän toipui toki nopeasti ja jakoi myöhemmin kommentteja medialle.

Kiinnostaako hiihto? Liity Facebook-ryhmäämme Talviurheilun olohuone!