Norjan hiihtotähti Johannes Kläbo on aloittanut maailmancupin kauden sensaatiomaisesti. Miehellä on taskussaan jo peräti kymmenen voittoa. Kläbo vei nimiinsä myös Tour de Skin kokonaiskisan voiton.

Norjalainen NRK kertoo, että Kläbo on tienannut peräti 1 985 000 Norjan kruunua eli 185 000 euroa alkusesongin urotekojensa ansiosta. Muiden talvilajien urheilijat eivät pääse tavallisesti samanlaisille tienesteille.

NRK kertoi Kläbon tekemistä tilistä pikaluistelija Ragne Wiklundille.

– Hullu määrä palkintorahaa, ällisteli nainen.

Wiklund on itse ollut alkukauden liekeissä maailmancupissa. Hän on esimerkiksi voittanut kaksi kisaa ja napannut yhteensä viisi palkintopallisijaa. Se on tuonut hänelle 108 000 Norjan kruunun (10 100 euroa) tilin.

Koko Norjan pikaluistelujoukkueen kerrotaan tienanneen alkukauden aikana noin 200 000 Norjan kruunua eli 18 700 euroa. Norjan pikaluistelumaajoukkueen urheilijaedustaja Henrik Fagerli Rukke myönsi NRK:lle, että Kläbon ansiot tulivat hänelle puskista.

– En tiennyt, että erot ovat noin suuria. Olen itse asiassa hieman shokissa. Ero on ajattelemaani isompi, päivitteli mies NRK:lle.

Tilanne on pikaluistelussa poikkeuksellisen vaikea. Voitto maailmancupissa tuo 15 000 Norjan kruunua eli 1 400 euroa. NRK:n jutussa muistutetaan, että alppihiihdossa 30. sija Kitzbühelissä tuo 16 125 Norjan kruunua eli enemmän kuin voitto pikaluistelun maailmancupissa.