Kerttu Niskasen esitys Tour de Skillä ja sen loppunousussa teki suuren vaikutuksen myös Viaplayn hiihtoasiantuntijoihin.

Niskanen oli Alpe Cermisin rajussa loppunousussa neljänneksi nopein, vaikkei se paperilla olekaan täysin naisen vahvuusalueella. Niskanen oli Tour de Skin kokonaiskisan kakkonen.

Sami Jauhojärvi olikin vaikuttunut. Hän siirsi osin katsetta jo Planican MM-kisoihin ja myönsi tilanteen olevan herkullinen.

– Kerttu on ollut huippuiskussa jo Beitostöneistä alkaen ja tälläkin Tourilla pari kertaa palkintopallilla. Nyt vielä kokonaiskisassa kakkosena. Tässä on mukava vähän kauluksia nostella, että kerrankin näin päin, ennakoi Jauhojärvi Viaplaylla.

Toinen asiantuntija Virpi Sarasvuo (aiemmin Kuitunen) meni vielä pidemmälle. Hän latasi kovan väitteen – Sarasvuon mielestä Niskanen ei ole vielä edes täydessä tikissä.

– Kerttu on todella kestävässä kunnossa, varmassa kunnossa. Minun silmääni Kertun hiihto ei ole vielä näyttänyt siltä, miltä se parhaimmillaan näyttää. Minulla on itselläni sellainen ajatus, että tämä Tour parhaimmillaan toimii erittäin hyvänä valmistautumisena arvokisoihin.

– Jos hiihtäminen ei ole vielä täysin valmista, mutta tulos on tällainen. Jaksaa jauhaa perushiihtoa korkealla tasolla ja se tuottaa kärkipään tuloksia, ja silti minulla on sellainen olo, että siitä puuttuu vielä tietynlainen herkkyys ja tarkkuus, mikä siinä parhaimmillaan on, niin aika makoisat tunnelmat, fiilisteli Sarasvuo Viaplaylla.

Viaplayn hiihtolähetyksen juontaja Suvi Hakkarainen kysyi, onko Niskanen jopa elämänsä kunnossa.

– Sitä on vaikea sanoa. Ainakin lähellä sitä, mitä oli Pekingin olympialaisissa, arvioi Jauhojärvi.

Sarasvuo taas oli valmis sanomaan, että Niskasen ”perustaso on nyt varmemmalla tasolla” kuin aiemmin. Nyt on ilmeisesti kyse vain kuntohuipun ajoittamisesta Planicaan.

Kiinnostaako hiihto? Liity Facebook-ryhmäämme Talviurheilun olohuone!