Kesällä seiväshypyn EM-kultaa voittanut Wilma Murto on iskussa. Se paljastui hallikauden avauskisassa Kuortaneella.

Hän teki lauantaina komean tuloksen 475. Kukaan suomalaisnainen ei ole pystynyt parempaan hallissa.

Murto otti Kuortaneen kilpailussa käyttöön 475-senttiset seipäät. Ne ovat pidempiä kuin naisen aiemmat työvälineet.

– Lähtökohtana oli, että suhtaudun avoimin mielin noihin uusiin seipäisiin. Pidin täysin mahdollisena, että palataan 460-senttisiin, mutta nyt näyttää, ettei uusia tarvitse palauttaa tehtaalle, Murto heitti SUL:n tiedotteella.

Murto myönsi, että kisan tulos oli hänelle yllätys, vaikka takana on mainio treenirupeama.

– Treenit ovat menneet hyvin, mutta nyt en oikein tiennyt mitä odottaa. Normikautena olisi voinut olla tyytyväinen 440-460 tulokseen kauden avauksessa. Ajattelin, että voisi mennä jopa 460, mutta 475:n ylitystä en osannut odottaa, Murto myönsi.

– Ei tämä kisa kovin huonoa kilpailukaudelle lupaa, muttei näiden seipäiden kanssa kaikki ole laakista selvää. Luottovälineen ja rajojen hakeminen jatkuu. Hallikausi on vielä sen opettelua, kuinka näiden seipäiden kanssa toimitaan, ennakoi Murto tulevaa.

Murron valmentaja Jarno Koivunen oli yllättyneiden joukossa.

– Tarkoitus oli vain testata näitä uusia seipäitä. Kisa lähti menemään hyvin seiväs kerrallaan ja sitten huomattiin, että rima onkin jo korkealla. Aika hyvä seiväskokeilu, Koivunen avasi SUL:n tiedotteella.

– Tuollaista tulosta en kyllä odottanut. Wilmalla oli takana yksi täyden vauhdin harjoitus 460-senttisillä seipäillä eikä hän ollut kertaakaan hypännyt näillä 475-senttisillä. Seipäiden vaihto ei yleensä mene näin hyvin, jatkoi mies.

Elina Lampela teki Kuortaneella halliennätyksensä 440 ja oli toinen.