Wilma Murto jatkoi hyvin alkanutta hallikauttaan viikonloppu Ranskan Roubaix’ssa. EM-kultamitalisti sijoittui seiväskilpailun kakkoseksi tuloksella 470.

Murron kisa päättyi kolmeen epäonnistumiseen korkeudesta 480. Murto kommentoi kisaansa SUL:n tiedotteella.

– Ekat kommentit tuossa kisan jälkeen oli, jos pääsisi 480:een vähän vähemmillä yrityksillä. Noissa vikoissa yrityksissä tuli jo vähän raja vastaan, näki Murto.

Hän palasi samaan aiheeseen vielä myöhemmin Instagram-julkaisussaan.

– Yhteensä 17 hyppyä (neljä lämmittelyssä ja 13 kisassa). Se on paljon. Olen sitä mieltä, että tuon on loputtava. Positiivinen juttu oli se, että sain paljon tietoa uusista seipäistä ja siitä, mikä saa hyppyni onnistumaan tai menemään pieleen ja miten voin korjata sen, avasi Murto.

Murto ehti jo ylittää pitkillä seipäillä 475 tammikuussa Kuortaneella. Hän kommentoi Ranskan kokemusta myös SUL:n tiedotteella.

– Vaihtelua oli aika paljon, mutta tosi paljon tuli hyppyjä ja testiä uusilla seipäillä. Paljon sain oppia ja vaikka se oli rankkaa, uudet välineet ovat nyt tutumpia, Murto kertaili.

– Hyppääminen oli ihan hyvää. Nyt ei ollut mikään helpoin päivä, sellainen perus ok-päivä. Tosi kiva, jos tuollainen 470-alkuinen olisi jatkossa sellainen perustulos, Murto jatkoi.

Elina Lampela teki samassa kisassa Ranskassa oman uuden ennätyksensä 455.