Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO on palkinnut kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelän.

Mäkelä pöyristyi yleisurheilun MM-kisojen jälkeen, kun hänestä julkaistiin kyseenalainen kuva, joka lähti leviämään. Mäkelä puhui asiasta selvin sanoin Instagramissa.

– Miltä susta tuntuisi jos sun työpaikalla joku ottaisi kuvia sun jalkovälistä ja julkaisisi ne lehdessä?
Tai että organisaation mielestä on hyväksyttävää että (esim portaissa) kamerat olisi asetettuna lattianrajaan kaukolaukaisin valmiina ohikulkijoita varten.

– Miten on mahdollista että kisajärjestäjä antaa asettaa kamerat kuvaamaan kolmiloikan väliloikkaa missä joka urheilija on väkisinkin haarat auki ja linssi tarkentuu vain ja ainoastaa yhteen paikkaa? Ja, valtamedia vielä julkaisee näitä kuvia, päivitteli Mäkelä Instagramissa.

TAHTO päätti palkita Mäkelän kannanoton Vuoden 2022 urheilupostauksena.

– Vuoden 2022 urheilupostauksena palkittiin kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelän Instagram-postaus, jossa hän vaati urheilusuoritusten kuvaamisessa asiallisia kuvakulmia. Postausta seuranneessa julkisessa keskustelussa kuvatoimistot lupasivat harkita kuvakulmia paremmin jatkossa. Vuoden urheilupostaus -palkinto on jaettu vuodesta 2015 lähtien, perusteltiin valintaa.

Ainakin Münchenin EM-kisoissa säästyttiin Mäkelän osalta vastaavilta otoksilta. Nainen otti kisoista myös hienosti EM-hopeaa.