Suomalaisen ampumahiihtäjän Venla Lehtosen MM-kisat päättyivät ennen aikojaan. Kaisa Mäkäräisen valmennettava jätti naisten pikakilpailun kesken viimeisessä mäessä.

Ilman sakkoja molemmat ampumapaikat hoitanut Lehtonen menetti voimansa ja keskeytti siis kisan. Ylelle kerrottiin, että naisella epäillään olevan sydämen rytmihäiriöitä. Suomen ampumahiihtomaajoukkueen lääkäri Katja Mjösund muistutti, että Lehtosella oli tammikuussa korona.

Mäkäräinen puhui Lehtosen tapauksesta Urheilustudion Instagram-lähetyksessä.

– Venlalla tuli vaan todella huono olo ja meni jalat alta viimeisessä nousussa. Kisa oli päättynyt siihen, Mäkäräinen sanoi.

– Venla on urheilija, joka pystyy vetämään itsensä tiukille. Kaikki oli vielä hyvin pystyammunnassa. Hän ampui molemmat paikat puhtaasti. Jos hän olisi pystynyt hiihtämään viimeisen kierroksen yhtä hyvin kuin kaksi ensimmäistä, olisi voinut tulla paikka takaa-ajoon, harmitteli Mäkäräinen Ylelle.

Sunnuntaina kilpailtiin miesten ja naisten takaa-ajot. Miehissä oli mukana kaksi suomalaista ja naisissa yksi.

Olli Hiidensalo romahti miesten kisassa seitsemällä sakolla 50:nneksi. Tero Seppälä taas nousi takaa-ajossa sijalta 47 upeasti 24:nneksi. Norjan Johannes Thingnes Bö voitti, toinen oli maanmies Sturla Holm Lägreid, ja kolmas Ruotsin Sebastian Samuelsson.

Suvi Minkkinen oli naisten kisan 24:s. Takaa-ajon voitti Ranskan Julia Simon, joka ampui kilpailussa vain yhden sakon. Saksan Denise Herrmann-Wick oli toinen ja Norjan Marte Olsbu Röiseland kolmas.

Tästä Ylen juttu.