Maastohiihdon Toblachin viikonloppu käynnistyi vapaan hiihtotavan sprinttikisoilla. Erävaiheessa ei nähty suurta suomalaismenestystä.

Naisten kilpailussa Kerttu Niskanen oli lopulta 16:s. Myös Jasmi Joensuu taisteli sijalle 23. Tiia Olkkonen (33:s) ja Maaret Pajunoja (37:s) eivät selvinneet eriin. Ruotsin Jonna Sundling oli ykkönen. Krista Pärmäkoski ei kilpaillut perjantaina.

Joni Mäki säväytti miesten karsinnassa. Mies paineli toiseksi kovimman ajan lopulta koko kisan voittaneen Johannes Kläbon takana. Mäki joutui kuitenkin pettymään erävaiheessa. Sauva meni rikki ja tuhosi jatkohaaveet ensimmäisessä erässä.

Niilo Moilanen (26:s), Verneri Suhonen (29:s) ja Verneri Poikonen (30:s) jäivät myös ensimmäiseen erään. Juuso Haarala (31:s) ja Lauri Lepistö (44:s) eivät selvinneet karsinnasta jatkoon.

Mäki joutui siis pettymään. Kahden vuoden takainen parisprintin MM-hopeamitalisti näki kuitenkin myös valoa pettymysten jälkeen. Hän kommentoi urakkaansa Hiihtoliiton tiedotteella.

– Tänään käännettiin kelkka. Viime viikonlopun huonojen tulosten jälkeen saatiin kroppa taas suht normaaliin tilaan. Karsinnassa toinen sija tänään tuli suht helposti kova hiihto. Erässä tietysti harmittavasti meni sauva. Siihen meni kyllä omat mahdollisuudet. Varasauvalla ei pystynyt tuottamaan sellaista vauhtia, että jatkoon olisi menty. Vähän tietysti harmittaa. Tänään olisi ollut hyvä päivä, mutta valonpilkahdus oli tuo karsinta. Taas alkaa vauhtia löytyä. Otetaan se tämän päivän positiivisena.