Kanadassa järjestetyt hiihdon nuorten MM-kisat olivat suomalaisittain todella upea menestystarina. Alle 20-vuotiaissa tuli viisi hiihtomitalia ja alle 23-vuotiaissa yksi mitali.

Niko Anttola (hopeaa ja kultaa), Eevi-Inkeri Tossavainen (kultaa ja pronssia) ja Eero Rantala (pronssia) toivat mitaleita alle 20-vuotiaissa. Jasmin Kähärä taas nappasi kultaa alle 23-vuotiaiden sprintissä.

Etenkin Anttola ja Tossavainen ovat saaneet viimeisen viikon aikana paljon ylistystä kotimaassa. Heistä povataan tulevaisuuden tähtiä.

Suomen maajoukkueen nykyisiin ykköstähtiin kuuluva Krista Pärmäkoski voitti 13 vuotta sitten itse MM-kultaa. Yle tiedusteli naiselta asiasta. Pärmäkoski muistutti nopeasti realiteeteista.

– Ei se mestaruus mikään takuu ole. Töitä pitää silti tehdä, mutta jos on mitalisti, silloin on lähtökohdat siihen, että pystyy menestymään myös aikuisena. Se antaa itseluottamusta, jos haaveilee ammattihiihtäjän työstä, Pärmäkoski paalutti Ylelle.

Pärmäkoski on tehnyt upean kansainvälisen uran aikuisena. Aivan kirkkain mitali puuttuu vielä kaapista.

– Kyllähän se kultamitali on kiva siellä hyllyssä, kun ei niitä aikuisten tasolla ole tullut, Pärmäkoski velmuili Ylelle.

Tästä Ylen juttu.