Ampumahiihtolegenda Kaisa Mäkäräisen valmennettava Venla Lehtonen joutui pettymään raskaasti Oberhofin MM-kisoissa. Naisen urakka päättyi kisat avanneessa pikakilpailussa viimeisen ammunnan jälkeen.

Lehtonen oli ampunut nollat molemmilta ammuntapaikoilta. Nainen on nyt käynyt läpi tuntojaan Instagramissa.

– Viimeinen viikko on ollut aika raskas. Pikakilpailun kesken jääminen MM-kisoissa ja vielä nolla-ammunnan jälkeen tuntui musertavalta.. Pääsin onneksi nopeasti tarkentaviin tutkimuksiin ja syy tapahtuneelle löytyi. Olen hyvin kiitollinen ihmisille, jotka ovat auttaneet ja tukeneet minua tässä tilanteessa.

– MM-kisojen jälkeisissä tutkimuksissa todetun koronan jälkitaudin takia kausi jää minulta kesken. Minulla todettiin jo paranemassa oleva sydänpussintulehdus, mahdollisesti sairastettuun koronaan liittyen. Fokus on käännetty toipumiseen ja seuraavaan kauteen, selvitti Lehtonen.

Lehtonen myönsi, että asiaa on ollut vaikeaa käsitellä. Kaiken piti olla kunnossa, sitten kaikki romahti.

– On ollut vaikea hyväksyä taas uutta takaiskua. Harjoitukset sekä Oberhofissa käyty harjoituskisa sujuivat hyvin, joten koin olevani valmis kisaamaan. Olo on nyt aika tyhjä ja surullinen. Onneksi mitään peruuttamatonta ei kuitenkaan käynyt ja tulen toipumaan tästä täysin kuntoon. Terveys on kuitenkin aina tärkein ja katson edelleen toiveikkaana tulevaa, muistutti Lehtonen.

Lehtonen sai runsaasti sympatiaa päivitykselleen. Myös Mäkäräinen kommentoi julkaisua.

– Teetä ja sympatiaa (ja laskiaispullia) tarjolla pian Joensuussa

Päivitys tästä.