Jasmi Joensuu jäi erittäin kauas huippusijoista tiistaina Planican MM-kisojen naisten 10 kilometrin kisassa. Sijalle 32 taipunut Joensuu, jonka kisat ovat olleet pettymys, oli varsin maansa myynyt Viaplayn haastattelussa.

Joensuu ei kuitenkaan lähtenyt kehittelemään mitään meriselityksiä menostaan. Nainen myönsi rehellisesti Viaplaylle, että oma kyyti ei vain riittänyt. Tiistaina meno oli odotetunlaista.

Torstaina on vuorossa naisten viesti. Joensuu ei kuulostanut luottavaiselta sen suhteen, että hänellä olisi paikka viestissä.

– Katsotaan. En tiedä, tuleeko enää matkoja. Sen tietää, että vapaan osuuksille mulla ei ole ainakaan mitään saumaa. Katsotaan, mitä päätöksiä tulee loppukisojen suhteen, arvioi Joensuu Viaplaylla.

Lisää keskustelua hiihtolajeista Talviurheilun olohuoneessa.

Viaplayn asiantuntija Sami Jauhojärvi huomasi myös Joensuun vaisun esiintymisen haastattelussa. Hän vihjaili, että nainen on saattanut jo heittää hanskat tiskiin viestipaikan suhteen.

– Kyllähän Joensuu tuossa pettyneeltä vaikutti. Ei ollut sellaista pirteää, iloista esiintymistä, jollaista on nähty aikaisemmin näissä kisoissa. Vaikutti jopa, että hän on henkisesti valmis luopumaan viestipaikasta.

Kun selostaja Jussi Eskola tiedusteli Jauhojärveltä, olisiko neljäs MM-kisastartti jo liikaa Joensuulle, ei ”Musti” lähtenyt ihan tuohon leikkiin.

– Voi olla liikaa, mutta kyllä Jasmi sanoi, niin urheilijan pitää hiihtää kilpaa ja palautua, kun ollaan huippukunnossa kauden päätavoitteessa, muistutti Jauhojärvi.

Kaksikko muistutti, että viestin perinteisen osuudelle ovat tarjolla myös Anne Kyllönen ja Johanna Matintalo. Krista Pärmäkosken, Kerttu Niskasen ja Eveliina Piipon paikat MM-viestijoukkueessa ovat jo käytännössä varmoja.

Viaplayn toinen asiantuntija Juho Mikkonen piti myöhemmin lähetyksessä selvänä, että Matintalo pitäisi valita viestijoukkueeseen.