Ampumahiihdon MM-kisat käynnistyvät keskiviikkona Saksan Oberhofissa. Suomella ei ole suuria mitalitoiveita kisoihin.

Ampumahiihtolegenda Kaisa Mäkäräinen on ennakoinut tulevia kisoja Ylellä. Oberhofin hyvin tunteva Mäkäräinen kommentoi Suomen mahdollisuuksia.

Suomen miehen ja naiset ovat nostaneet hieman tasoaan tällä kaudella. Mari Ederin viides sija Annecyn pikakilpailussa ja Tuomas Harjulan kymmenes sija Annecyn yhteislähdössä ovat toistaiseksi parhaimmat henkilökohtaiset tulokset maailmancupissa.

Mäkäräinen teki Ylellä selväksi, että Suomella on mahdollisuuksia kivaan menestykseen.

– Oma veikkaukseni on naisten pikakilpailussa, jossa Mari Eder on meidän ykköstykkimme. Myös miesten viestit ovat menneet tänä talvena sen verran hyvin, että pojilla voi olla siellä yllätysmahdollisuus, arvioi Mäkäräinen Ylelle.

Oberhofin olosuhteet voivat olla ajoittain todella vaikeat. Sankka sumu on sekoittanut pakkaa aiempina vuosina. Nyt tilanne näyttäisi paremmalta.

– Tällä hetkellä sääennuste näyttää yllättävän hyvää keliä. Toivotaan, ettei arvokisoissa tulisi lottoa kenenkään kohdalle, vaan päästäisiin kilpailemaan kaikille tasapuolisissa olosuhteissa, arvioi Mäkäräinen.

Tästä Ylen juttu.