Suomen hiihtopiireissä on kuohunut Planican MM-kisojen ensimmäisinä päivinä. Ladulla ei ole kulkenut toivotulla tavalla. Todellisen myrskyn aiheutti kuitenkin hiihtäjä Perttu Hyvärinen.

Mies esitteli yhdistelmämatkan kisan jälkeen oman yhteistyökumppaninsa tuotetta tv-haastatteluissa. Hiihtoliitto ei Hyvärisen toiminnasta pitänyt.

Seurauksena oli 3 000 euron sakko. Mies rikkoi Hiihtoliiton urheilijasopimuksessa olevaa tuotesijoittelua koskevaa pykälää. Asia ei jättänyt paljon jossiteltavaa.

Lisää keskustelua hiihtolajeista Talviurheilun olohuoneessa.

Ilta-Sanomille esitettiin kuitenkin karuja väitteitä Hyvärisen tapauksen jälkeen. Suomen urheilun sisäpiiristä tehtiin selväksi, että kohtelu ei välttämättä ole täysin tasapuolista: Hyväriselle oli helppo lätkäistä sakko.

– Jos siinä olisi ollut jompikumpi Niskanen, Hiihtoliiton johtajat olisivat tuoneet hänelle Ylen haastatteluun lusikan, latasi nimettömänä pysyttellyt sisäpiiriläinen Ilta-Sanomille.

Ilta-Sanomien jutussa paljastettiin myös, että eräs iso kumppani jätti jokunen vuosi sitten isot bonukset maksamatta, kun tuotenäkyvyyttä koskevaa yksinoikeutta ei sen mukaan kunnioitettu oikealla tavalla maajoukkueessa.

Tästä Ilta-Sanomien jutussa.