Venäläiset ja valkovenäläiset hiihtäjät on suljettu kansainvälisistä kisoista. Kansainvälinen hiihtoliitto FIS on tehnyt selväksi, että asiaan ei ole tulossa muutosta ennen Planican MM-kisoja.

Hiihtomaailmassa on kuitenkin noussut esiin mielenkiintoinen spekulaatio mahdollisesta porsaanreiästä. Venäjällä on nimittäin nostettu esiin mahdollisuus siihen, että Aleksandr Bolshunov voisi kilpailla Planicassa niin sanotulla henkilökohtaisella kiintiöllä.

Maailmanmestarit pääsevät nimittäin tavallisesti puolustamaan mestaruuttaan MM-kisoissa. Se takaa esimerkiksi heikosti tällä kaudella hiihtäneelle Norjan Emil Iversenille paikan 50 kilometrin kisassa.

Bolshunov nappasi kuitenkin myös kultaa kaksi vuotta sitten Oberstdorfin MM-kisoissa. Hän vei nimiinsä 30 kilometrin yhdistelmähiihdon.

Championat-sivuston toimittaja päätti tiedustella FIS:ltä, voisiko Bolshunov hypätä MM-kisakoneeseen tuon saman kiintiön kautta.

– Tulemme arvioimaan urheilijoiden tilannetta ja asemaa sekä FIS-pisteitä (ja paikkoja hallitsevina mestareina) kauden jälkeen. FIS:n hallitus päätti lokakuussa, että Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat eivät kilpaile FIS:n kisoissa. Tuo ratkaisu pitää, kunnes hallitus tekee muutoksen asian suhteen. Toivottavasti tämä riittää vastaukseksi kysymykseesi, linjattiin FIS:n viestinnästä Championatille.

FIS teki siis selväksi, että Bolshunov ei voi matkata MM-kisoihin henkilökohtaisen kiintiön kautta.