Kerttu Niskanen sijoittui sunnuntaina viidenneksi naisten 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa Salpausselällä. Päätavoite oli kuitenkin varmistaa normaalimatkojen maailmancupin voitto – siinä Niskanen onnistui.

Virpi Sarasvuo (aiemmin Kuitunen) oli Niskasta ennen ainoa suomalainen, joka on onnistunut voittamaan kyseisen distanssicupin. Iltalehti kertoi verkkosivuillaan, että tuo tieto kosketti Niskasta, joka liikuttui.

– Olen seurannut Virpiä ja fanittanut häntä. Uskon, että Virpi on nyt seurannut mun hiihtämistä. Ollaan sillä tavalla tekemisissä. Hienoa, että sain noustua samalle meriitille, Niskanen kommentoi Iltalehdelle.

Distanssicupin voitto oli iso juttu myös Niskasen valmentajamiehelle Juho Mikkoselle. Hän liikuttui myös puhuessaan asiasta sunnuntain kisan jälkeen Viaplaylla.

Niskanen arvosti selvästi saavutuksen korkealle. Hän muistutti, että takana on pitkä urakointi.

– Yksi hienoimmista saavutuksista urallani. Tähän pitää onnistua läpi kauden ja pystyä hiihtämään kaikki normaalimatkojen kilpailut, avasi Niskanen Iltalehdelle.

Tästä Iltalehden juttu.