Hiihdon maailmancupiin täksi kaudeksi tullut pistelaskujärjestelmä on herättänyt paljon keskustelua koko sesongin ajan.

Nykyinen järjestelmä antaa etulyöntiaseman niille, jotka kilpailevat mahdollisimman monissa kisoissa. Etenkin naisissa maailmancupin kärkikolmikko Tiril Udnes Weng, Jessie Diggins ja Kerttu Niskanen onkin urakoinut valtavasti.

Kerttu Niskanen suhtautui uuteen systeemiin varsin kriittisesti, kun siitä kerrottiin. Hän on tehnyt selväksi Ylelle, että on edelleen samoilla linjoilla.

– Samat ajatukset on edelleen. Mitä enemmän hiihdät, sitä paremmilla sijoilla olet, avasi nainen Ylelle.

Norjan Johannes Kläbo joutui jättämään alkukaudesta väliin kisoja. Hän vei kuitenkin siitä huolimatta maailmancupin kokonaiskisan miehissä.

Myös Kläbo pitää silti enemmän aiemmasta järjestelmästä. Kläbo nosti Ylen haastattelussa esiin alkukaudesta koronaan sairastuneen Iivo Niskasen kohtalon. Suomalaisen peli oli pelattu heti.

– Pidän vähän enemmän vanhasta mallista. Etenkin, kun siinä korostuvat enemmän palkintokorokesijat. Esimerkkinä Iivo. Hän ei pystynyt hiihtämään ensimmäisenä maailmancup-viikonloppuna. Sitten emme ole nähneet häntä juurikaan tällä kaudella. Vanha systeemi varmasti auttaisi häntä, selvitti Kläbo Ylelle.

Tästä Ylen juttu.