Hiihdon maailmancupin kausi tuli päätökseen viikonloppuna Salpausselällä. Samalla päättyi Iivo Niskasen vaikea kansainvälinen sesonki.

Paljon sairastellut Niskanen pääsi kauden aikana kerran palkintopallille maailmancupissa. Kymmenen joukkoon hän ylsi kolme kertaa.

Hiihtolegenda Harri Kirvesniemi kommentoi Niskasen touhua Ilta-Sanomille. Hän myönsi, että eihän se putkeen mennyt.

– Olihan se vaisu kausi. Tietysti sairasteluiden vuoksi syyt olivat aika loogisia. Muutoksia tuli muutosten perään, sanaili Kirvesniemi Ilta-Sanomille.

Niskanen oli Lahdessa yhdeksäs 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökisassa. Suomalaistähti veti kärkijoukkoa aikansa, mutta porukkaa ei pudonnut toivotulla tavalla.

– Iivo ei vain kertakaikkisesti ehtinyt tarpeeksi hyvään kuntoon. Ja Iivon kohdalla tuollaisessa yhteislähdössä tarpeeksi hyvä kunto tarkoittaa sitä, että hänen pitäisi pystyä oikeasti repimään porukkaa hajalle, arvioi Kirvesniemi.

Ensi kaudella ei ole vuorossa arvokisoja. Se nostaa ilmaan kysymyksen siitä, mihin Niskanen panostaa tulevalla sesongilla. Kirvesniemi teki selväksi, että Niskanen ei voi haaveilla maailmancupin kokonaiskisan voitosta.

– Ei varsinkaan nykyisellä pistelaskusysteemillä, koska sprinteistä saa niin valtavat määrät pisteitä, paalutti Kirvesniemi IS:lle.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.