Norjan Johannes Kläbo ja Erik Valnes veivät perjantaina miesten vapaan hiihtotavan parisprintin voiton Salpausselän kisoissa Lahdessa. Ranska oli kakkonen ennen Norjan toista joukkuetta.

Ruotsin ykkösjoukkue oli neljäs. Länsinaapurimme kakkosjoukkue William Poromaa Oskar Svensson pettyi raskaasti. Svensson kaatui ja ajautui ulos radalta finaalissa. Joukkue jäi finaalin jumboksi.

Viaplayan selostuskopissa ehdittiin käsitellä Poromaan tilannetta hieman erilaisesta näkökulmasta. Sami Jauhojärvi paljasti yllättäneensä Poromaan Olympiastadionilla järjestetyn Stadion Sprintin yhteydessä.

– Kävitkö moikkaamassa sukulaispoikaa? tiedusteli selostaja Jussi Eskola.

– Itse asiassa kävin kertomassa, että meillä on yhteinen kantaisä. Hämmentyi hänkin (Poromaa) vähän ja naureskeli. Eipä tiennyt, että on serkkupoika, selitti Jauhojärvi.

Suomen miesten ykkösjoukkue (Lauri Vuorinen ja Joni Mäki) oli Salpausselällä mukana finaalissa ja sijoittui yhdeksänneksi. Vuorinen oli aika lailla vastaantulija, mutta Mäki taisteli mainiosti.

– En ehkä osannut odottaa, että näinkin hyvältä tuntuisi. Oli ihan hyvä kulku tänään, kommentoi Mäki Hiihtoliiton tiedotteella.

Jasmi Joensuu ja Jasmin Kähärä taistelivat hienosti naisten finaalin sijalle neljä.

– Nyt jäi käteen loppukiritappio ja nelossija. Oli tämä meiltä kuitenkin tosi hyvä taistelu, kommentoi kaksikko Hiihtoliiton tiedotteella. Ruotsi vei finaalin voiton ennen Norjaa ja Saksaa.