Ruotsin Ebba Andersson otti lauantaina ylivoimaisen voiton naisten 30 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa Planicassa. Maailmanmestaruus tuli lähes minuutin erolla Norjan Anne Kjersti Kalvåån. Kolmanneksi taisteli Frida Karlsson.

Viaplayn asiantuntija Sami Jauhojärvi ihasteli Anderssonin ylivoimaista. Kun ruotsalaistähti oli tehnyt 15 kilometrin kohdalla jo eroa muuhun joukkoon, sanoi ”Musti” sen mitä moni ajatteli.

– Jos tämä tahti jatkuu tällaisena, niin eihän tässä ole tällä matkalla mikään muuttunut. Therese Johaug hallitsi tätä useamman vuoden. Pitkän matkaa voitti minuuttitolkulla muita. Katsotaan, mihin tämä Anderssonin ero muihin lähtee kehittymään, ihasteli Jauhojärvi.

Hetkeä myöhemmin Jauhojärvi muistutti, että Anderssonin vauhtia ei voi todellakaan pitää isona yllätyksenä.

– Ebba Anderssonilta odotettiin samanlaista ylivoimaa kuin yhdistelmäkilpailussa myös 10 kilometrin vapaalla. Siellä hän epäonnistui suksivalinnassa. Viestissä suksi ei pitänyt. Nyt taas tällaista ylivoimaa. Siinä tuli pieni heikko hetki niihin kahteen kisaan Anderssonilla. Nyt sillä tasolla, mitä on nähty. Hän voitti Rukalla maailmancupin avauksen pertsan kympin, oli Ranskan maailmancupissa 20 kilometrin yhteislähdössä vain ylivoimainen.

Ylen asiantuntija Kalle Lassila nosti myös esiin vertailun uransa viime vuonna päättäneeseen Johaugiin.

– Ollaan mietitty, kuka on uusi Johaug. No, varmasti kukaan ei ole uusi Johaug, mutta nyt on uusi Andersson, päivitteli Lassila Ylellä.

Kerttu Niskanen oli kuudes, Krista Pärmäkoski 15:s, Johanna Matintalo 25:s ja Anne Kyllönen 26:s.