400 metrin aitajuoksun SE-nainen Viivi Lehikoinen on lähtenyt harjoitusleirille Etelä-Afrikkaan.

Suomen Urheiluliitto (SUL) ehti tällä viikolla nimetä jo viisi urheilijaa Budapestissa käytäviin yleisurheilun MM-kisoihin. Mukana oli myös Lehikoisen nimi.

Hänen lisäkseen joukkueeseen nimettiin maratoonari Alisa Vainio, seiväshyppääjä Wilma Murto, kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä ja kilpakävelijä Aleksi Ojala.

– Pääsimme ensimmäisessä valinnassa nimeämään MM-joukkueeseen jo viisi urheilijaa. Jokainen heistä on SUL:n valintajärjestelmän mukaisesti saavuttaneet kisoihin vaadittavan suoran tulosrajan annetussa aikaikkunassa ja  osoittanut kilpailukykynsä ja kuntonsa tämän vuoden kilpailuissa, sanoo SUL:n General Manager Jani Tanskanen SUL:n tiedotteella.

Lehikoinen kommentoi MM-kisavalintaansa myöhemmin Instagramissa.

– Vielä on kesään matkaa, mutta mut valittiin jo tänään edustamaan Suomea Budapestin MM-kisoihin 19.-27.8. Treenejä riittää, joten selvää on, että kaikki mahdollinen tehdään, jotta huippukunto ois just tuolla. Leirin ekat päivät on ainakin sujuneet tosi hyvin!

Lehikoinen paljasti ennen leirille lähtöään Instagram Storiesissa, että hän päätti syödä mämmiä ennen lähtöään koti-Suomessa.

– Otin tän leirin takia varaslähdön eilen jo pääsiäiseen. Jää se nyt välistä, kirjoitti Lehikoinen ja jatkoi sitten englanniksi.

– Ja niille seuraajilleni, jotka eivät ole suomalaisia, tiedoksi: en syönyt pas*aa, kyse on vain perinteisesti suomalaisesta pääsiäisjälkiruuasta.