Suomen miesten viestijoukkue järjesti yhden Planican MM-hiihtojen suurista jymypaukuista, kun se otti upeasti hopeaa Norjan takana. Myös hiihtolegenda Therese Johaug seurasi kisaa mielenkiinnolla.

Niko Anttola hoiti ankkuriosuuden kunnialla. Saksa ja Ranska laittoivat lopussa kirivaihteen silmään, mutta se ei riittänyt suomalaisen tavoittamiseksi.

Ylen asiantuntija Ville Nousiainen heitti oman arvionsa tilanteesta. Hän kiitteli Ylellä Ruotsin ankkuria Calle Halfvarssonia. Tämä hidasteli pitkään pääjoukon edessä ja helpotti näin Anttolan urakkaa.

– Saksa ja Ranska pääsivät lähelle, mutta voimme lähettää pullakahvit Calle Halfvarssonille. Hän piti vauhtia toisen kierroksen alussa ankkuriosuudella, Nousiainen sanoi Ylellä.

Therese Johaugilla oli tarjota NRK:lla karu analyysi Ruotsin joukkueen romahduksesta. Maan suksihuolto petti torstaina naisten viestissä, ja perjantaina taisi olla sama laulu.

Lisää keskustelua hiihtolajeista Talviurheilun olohuoneessa.

– Ei ole hyvä lähtökohta, kun ajatellaan, että naiset haukkuivat suksensa. Se aiheuttaa ylimääräistä epävarmuutta hiihtäjässä, linjasi Johaug NRK:lle.

– Tänään näyttää, että William Poromaa (kolmannen osuuden hiihtäjä) taistelee ja tekee tiukasti töitä jokaisella vedolla, kun muilla menee paljon helpommin. Näyttää siltä, että he eivät ole ratkoneet paljon eilisiä ongelmiaan.

NRK:n selostaja Torgeir Björn antoi myös oman arvionsa.

– Ruotsalaisilla oli mahtavat sukset ensimmäiset kaksi, kolme päivää MM-kisoissa. Sitten tuli uutta lunta ja Ruotsilla ei ole nähty kilpailukykyistä hiihtämistä.

– Surullista Ruotsin kannalta. Huollon kanssa tullaan näkemään jälleen kriisipalaveri, ennakoi Björn.

William Poromaa vihjaili Expresssenin haastattelussa, että sukset jättivät toivomisen varaa. Ankkuriosuuden vetänyt Halfvarsson ei lähtenyt tuohon leikkiin.

– Sukset toimivat hyvin, mutta mikään muu ei toiminut. Nöyryyttävää, että putosimme sijalle kuusi. Meidän pitää pystyä sijoittumaan paremmin, paalutti ruotsalainen Expressenille.