Aitajuoksija Viivi Lehikoinen sai hiljattain Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yllättäen puolikkaan urheilija-apurahan (10 000 euroa). Nainen on taustajoukkoineen tehnyt asiasta oikaisuvaatimuksen.

Lehikoinen on nyt sivunnut asiaa Instagram-päivityksessään. Hän teki yhteistyössä Olympiakomitean kanssa julkaisun, jossa oli selkeä viesti ihmisille.

Lehikoinen katsoi julkaisussa tuimasti kameraan. Viesti oli suunnattu äänestäjille eduskuntavaaleja ajatellen.

– Ketkä liikuttavat suomalaisia tulevaisuudessa? Ilman nuoria meillä ei ole mitään, ei tulevaisuuden esikuvia, kansallishengen nostattajia ja liikkumiseen innostajia.

– Olen viime aikoina puhunut julkisuudessa paljon nuorten huippu-urheilun tukemisesta case apurahaan liittyen. Kolme neljästä suomalaisesta on kiinnostunut siitä, että suomalaiset menestyvät kansainvälisesti. Urheilu yhdistää, urheilu kannustaa. Miten upeita urheiluhetkiä saadaan tulevaisuudessa, jos meidän nuorten lahjakkaiden kansainvälisesti kilpailukykyistä toimintaympäristöä ei tueta? alkoi päivitys.

Lehikoisella oli selvä viesti siitä, kuinka pitää pystyä katsomaan tulevaisuuteen.

– Oli kyse huippu-urheilusta, liikunnasta, mielenterveydestä tai koulutuksesta, nuorten hyvinvointi rakentaa tulevaisuuden Suomen suunnan. Tarvitsemme päättäjät, jotka ymmärtävät asian tärkeyden.

– Tänään alkaa eduskuntavaalien ennakkoäänestys ja suomalaisten liikkuminen on yksi tärkeä aihe. Tutkimusten mukaan liikunta muun muassa hoitaa masennusta ja ahdistusta… Ilman meitä nuoria meillä ei ole mitään, muista se kun äänestät.

Päivitys tästä.