Suomen naisten hiihdon MM-kisat päättyivät pettymykseen. Ruotsin Ebba Andersson dominoi 30 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisan voittoon. Mitalia tavoitellut Kerttu Niskanen taipui kuudenneksi.

Niskasen hiipuminen puhutti myös Viaplayn studiossa. Hiihtolegenda Virpi Sarasvuo esitti nopeasti oman arvionsa.

– Olisi kiva tietää, että oliko kyse Kertun kohdalla siitä, mitä Juho (valmentaja, Mikkonen) tuolta sanoi, että oli väsymystä. Mutta kyllä Kertun hiihdosta alkoi näkyä aika huolestuttavan aikaisin sellainen tietynlainen kiemurtelu, jollaista Kertulta nähdään, jos suksi ei täysin pidä tai alkaa olla väsymystä.

– Kumpi alkoi ensin? Suksi ei ollut ihan niin varma pidollisesti kuin Kerttu olisi tarvinnut käyttääkseen vahvuuttaan vai oliko kyse siitä, että tuli väsymys, pohti Sarasvuo.

Niskaselta saatiin vastaus aiheeseen Ylen haastattelussa. Nainen myönsi, että toinen pari ei pelittänyt toivotulla tavalla.

– Ensimmäinen suksipari oli ihan hyvä. Toinen ei ollut niin liukas, mitä olisi vaadittu. Loivat vuorohiihtopätkät pitivät olla minulle iskun paikat. Sinne oli vaikeaa ja alaspäin oli kanssa. Huipputulokseen vaatii, että kaikki natsaa. Olisi vaadittu samanlaista paria kuin ensimmäinen, Niskanen sanoi Ylelle.

Sarasvuo tarkkaili myös Krista Pärmäkosken menoa. Tämä oli 15:s, ja Sarasvuon mukaan kuvat eivät jättäneet mitään epäselväksi.

– Kristalla selvä kalusto-ongelma. Hiihtäminen ei näyttänyt missään vaiheessa edes kakkossuksella, johon hän vaihtoi, kovin rennolta. Aika lyhytliukuista vuorohiihtoa joutui hiihtämään. Hän hiihti toki yhdistelmämonolla, jossa on jäykempi se nilkkatuki. Selvästi näytti, että Kristalla ei ollut ainakaan kalustosta apua tähän suorittamiseen, näki Sarasvuo.