Suomen naisten viestijoukkue taipui lopulta niukasti neljänneksi Planican MM-kisojen hiihdossa. Joukkueeseen kuuluivat Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Eveliina Piippo ja Krista Pärmäkoski.

Piippo jäi kolmannella osuudella 6,5 sekuntia Ruotsin Frida Karlssonin jälkeen. Pärmäkosken oli otettava tuo ero kiinni.

Viaplayn asiantuntija Virpi Sarasvuo esitteli oman näkemyksensä Pärmäkosken tilanteesta. Ruotsin ankkuri oli sprinttitykki Maja Dahlqvist. Se pakotti Pärmäkosken tekemään ratkaisunsa.

– Kristalla ei oikein ollut mitään muuta vaihtoehtoa kuin yrittää pudottaa Ruotsi kyydistä, mutta eihän siinä lopulta ollut mitään epäselvää, kun sprintteri laitetaan loppusuoralle, näki Sarasvuo.

Sarasvuo piti Suomen joukkueen suoritusta varsin mainiona. Hän muistutti kuitenkin karuista faktoista.

– Mitali oli toiveissa, mutta ei kuitenkaan ehkä realistinen tavoite. Huomasi, että huolto oli ymmärtänyt oman merkityksensä. Varsinkin perinteisen osuuksilla näkyi hyvin, että Matintalo pystyi hiihtämään vuorohiihtoa tosi rennosti… Todella hyvä oli suomalaisten pito tänään, kiitteli Sarasvuo.

Toinen hiihtolegenda Aino-Kaisa Saarinen kommentoi viestin ratkaisuja Ylellä.

– Mitä se mitali olisi Suomelta vaatinut? tiedusteli Ylen toimittaja Laura Arffman.

– Ihan pientä venymistä. Krista olisi tarvinnut pientä gappia (aikaeroa). Hänen olisi pitänyt saada ehkä siinä nousussa Maja Dahlqvistiin eroa. Loppusuoralla se on melkein mahdottomuus päästä (Dahlqvistin) edelle, näki Saarinen Ylellä.