Maastohiihdon SM-kisat jatkuivat lauantaina miesten ja naisten viestikisoilla. Vuokatti Ski Team Kainuu (Vilma Nissinen, Eveliina Piippo ja Jasmin Kähärä) voitti naisten kisan. Miehissä kultaa nappasi odotetusti Jämin Jänne (Aku Nikander, Ristomatti Hakola, Markus Vuorela ja Lauri Lepistö). Iivo Niskasen edustama Puijon Hiihtoseura otti pronssia.

– Yritin alusta asti lähteä pitämään kovaa vauhtia ja saada nousuun sellaisen eron tehtyä, että Eve saa lähteä rauhassa hiihtämään omaa osuuttaan. Suunnitelmien mukaan meni avausosuus, selitti Vilma Nissinen avausosuuttaan Hiihtoliiton tiedotteella.

– Neljääkymmentäviittä sekuntia pyysin ja sain enemmän, niin oli mukava hiihtää oma ankkuriosuus ja tuuletella maaliin, fiilisteli puolestaan ankkuri Kähärä.

Miesten viestissä voittajajoukkue lasketteli viimeisillä osuuksilla kirkkaaseen voittoon.

– Ristomatti toi hyvällä paikalla vaihtoon. Sanoin Pertulle (Hyvärinen), että saat vetää, koska olen hiihtänyt tällä viikolla enemmän kilpaa. Perttu on sellainen ohjaaja-käsikirjoittaja, että sieltä voi tulla ihan mitä vain. Vaikka tuli pikku rako, niin ei uskaltanut ihan lyödä kaikkea peliin, kommentoi Vuorela Hiihtoliiton tiedotteella.

– Ajattelin, ettei voi enää pilata sen jälkeen, miten hienosti pojat on hiihtänyt. Enkä pilannut, niin ollaan tyytyväisiä tähän, kuittasi ankkurina suksinut Lepistö.

Ristomatti Hakola hoiti kakkososuuden. Samalla osuudella ollut Iivo Niskanen paineli hirmuista vauhtia.

Niskanen otti Hakolan kiinni. Jälkimmäinen tiesi kuitenkin mitä tehdä, kun Niskanen tuli hänen kannoilleen. Hakola paljasti Iltalehdelle käyttäneensä kaikki keinot.

– Tiesin, että Iivo haluaisi jyrkillä iskeä, joten mä peitin loppuun asti. Kun oltiin haarakäynnillä, olin siinäkin tiellä, Hakola kertoi Iltalehdelle.

Tästä Iltalehden juttu.