Keihäslegenda Seppo Räty on kommentoinut jostain syystä Ilta-Sanomille Suomen Nato-jäsenyyttä.

Maailmanmestari teki pitkän työuran tullimiehenä. Tohmajärvellä lähellä itärajaa asuva Räty on esittänyt oman arvionsa tulevasta.

Rädyn mukaan Venäjän aiheuttama uhka on varmasti ollut pitkään tiedossa myös viranomaisilla.

– Nato-jäsenyytemme tuskin muuttaa mitään. Venäjä härnää meitä rajan tuntumassa jatkossakin esimerkiksi ilmatilaloukkauksilla, kuten jo useana vuosikymmenenä. Ja rajan yli pyrkinee jatkossakin säännöllisesti venäläisiä, joilla saattaa olla vakoiluintressejä, Räty arvioi Ilta-Sanomille.

Rädyn mukaan rajalla on tapahtunut paljon myös sellaisia asioita, mistä ei puhuttu julkisesti valtakunnallisella tasolla.

– Jo tullimiehenä toimiessani jäi sellainen fiilis, etteivät kaikki venäläiset suinkaan olleet sillä asialla kuin ilmoittivat. Nuoruudestani puolestaan muistan hetkiä, jolloin ensin venäläiskone piipahti Suomen puolella ja sitten suomalaisten kone kävi tarkistamassa tilanteen – eikä niistä kaikista ilmatilaloukkauksista kerrottu julkisuuteen, Räty väittää.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.