Hiihtoliitto tiedottaa jättäneensä virallisen hakemuksen Kansainväliselle hiihtoliitolle FIS:lle pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailuiden järjestämisestä Lahdessa vuonna 2029

Haku MM-kisojen isännäksi umpeutui 1. toukokuuta. Muita hakemuksia ei tullut.

– Hakemuksessa Hiihtoliitto lupaa yhdessä Lahden kaupungin ja Lahden Hiihtoseuran kanssa esitellä FIS:lle MM-kisakonseptin, joka mahdollistaa talviurheilun suurtapahtuman järjestämisen taloudellisesti, ympäristöllisesti ja yhteiskunnallisesti vastuullisella tavalla, kerrrotaan tiedotteella.

– Ilmoitimme jo vuosi sitten Kansainvälisen Hiihtoliiton kongressissa, että Suomen Hiihtoliitto tulee tekemään hakemuksen vuoden 2029 pohjoismaisten lajien MM-kisojen saamiseksi Lahteen. Aktiivisuudellamme osoitimme halukkuutemme järjestää jo kahdeksannet MM-kisat Suomen talviurheilupääkaupungissa Lahdessa.

– Maineemme kisajärjestäjänä on maailmanlaajuisesti erittäin arvostettu. Proaktiivinen toimintamme on nyt johtanut hyvään asetelmaan, kun vahvan ehdokkuutemme rinnalle ei asettunut muita maita.

– Sekä urheilullisesti että taloudellisesti merkittävänä suurtapahtumana MM-kisojen kansallinen painoarvo on suuri. Urheiljoillemme kotikisat ovat aina erityisen kannustava tavoite, kertoo Suomen Hiihtoliiton puheenjohtaja ja hakukomitean puheenjohtaja Markku Haapasalmi tiedotteella.

Lahti on isännöinyt pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisat seitsemän kertaa. Viimeksi Lahdessa miteltiin MM-mitaleista vuonna 2017.