Keihäänheittäjä Oliver Helander aloittaa kautensa perjantaina Dohan Timanttiliigan kisassa. Helander on viettänyt viime ajat harjoitusleirillä Turkissa.

Budapestin MM-kisojen tulosraja on kova 85,20. Helanderille se on heti selkeä tavoite.

– Jos heitän Dohassa MM-rajan, olen tyytyväinen. Mitä nopeammin sen heitän, sitä parempi. Menen hakemaan kovaa tulosta, Helander linjasi SUL:n tiedotteella.

– Kunnon pitäisi olla ihan hyvä, mutta Dohan jälleen tulee pieni kilpailutauko, jonka aikana ehtii vielä rakentaa huippukuntoa ennen kuin kausi alkaa oikein toden teolla, Helander tuumi.

Dohassa ovat mukana myös esimerkiksi Grenadan Anderson Peters, Saksan Julian Weber ja ja olympiavoittaja Neeraj Chopra.

Helander sai viime vuonna kepin lentämään 89,83 metriä. Kausi päättyi ennen aikojaan selkävaivojen vuoksi. Helander myönsi, että kuntoutuminen siitä ei ollut yhtä juhlaa.

– Melkein puoli vuotta vammasta oli kaikennäköisiä tuntemuksia. Fuerteventurassa (talven harjoitusleiri) heittäminen oli vielä sellaista varovaista, mutta sen jälkeen se on mennyt hyvin eteenpäin ja alkanut tuntua normaalilta, Helander sanoi.

– Aika pitkä aika siinä meni ennen kuin selkä kesti kovaa heittämistä, vaikkei se ollut muuta kuin, että selkä kramppasi kunnolla.

Helander ei pelkää kertoa tulevan kauden tavoitteitaan. Ne ovat kovat.

– Kyllä ysikymppisen voisi jossain vaiheessa käydä rykäisemässä. Ja jos kesä menee hyvin, eikä tule loukkaantumisia, MM-mitali on tavoitteena. Muuta tavoitetta uran tässä vaiheessa ei oikein voi olla, Helander paalutti.