Johannes Kläbon päätös jättää Norjan hiihtomaajoukkue on herättänyt paljon tunteita ja ajatuksia Norjassa. Kläbo avasi hiljattain enemmän omaa näkökulmaansa Norjan TV 2:n haastattelussa.

– Ei tämä tapahtunut yhtäkkiä. Tämä on ollut prosessi, joka tuli nyt päätökseen. Oli aika parannukselle. Kuten sanoin, olin sitä mieltä, että joukkuekavereita ei kohdeltu reilusti. Siinä vaiheessa ratkaisusta tuli helppo, avautui Kläbo.

– Loppujen lopuksi kyse on siitä, kuinka ihmisiä kohdellaan. On kohdeltava ihmisiä kunnolla, vaikka onkin taloudellisesti tiukkaa. Sitten on kyse myös kommunikaatiosta, selvitti Kläbo.

Petter Northug muistetaan myös miehenä, joka jätti aikanaan Norjan maajoukkueen. Nykyään hiihtoasiantuntijana tunnettu Northug varoittaakin nyt Kläboa tulevasta.

– Lähikuukausina hän tulee olemaan melkoisessa pyörityksessä. Hän palaa marraskuussa tekemään urheilijasopimuksen. Vaikka hän onkin jättänyt nyt maajoukkueen, on tehtävä paljon, ennen kuin hän voi edustaa maajoukkuetta maailmancupissa marraskuussa, näki Northug NRK:lla.

Maajoukkueesta lähteminen tarkoittaa luonnollisesti, että Kläbo ei saa käyttää kaikkia maajoukkueen resursseja, kuten lääkintä- tai voitelutiimiä. Etenkin jälkimmäinen voi maksaa miehelle.

Maajoukkueesta sivuun muutama vuosi sitten joutunut Didrik Tönseth kommentoi VG:lle, että voitelutiimin merkitys oli iso tekijä, kun hän hyväksyi paluun maajoukkueeseen. Myös Northug on korostanut viime aikoina, että huoltojoukkueen puuttuminen voi aiheuttaa ongelmia Kläbolle.

Northug on toki myös muistuttanut, että Kläbon leiri on erittäin ammattimainen. Kaikki pienetkin tekijät on varmasti huomiotu.