Oman uransa huippu-urheilijana keväällä päättänyt Anni Vuohijoki puhuu monista asioista varsin avoimesti sosiaalisessa mediassa.

Nainen on nyt paljastanut Instagramissa olleensa hiljattain jonkinlaisessa risteyskohdassa. Hän kertoi kohdanneensa nyt oman totuutensa.

– Uran synkin opetus on ollut se, miten paljon monet merkitsivät minulle, ja miten vähän minä heille. Olen koko elämäni nojannut siihen, etten voi vaikuttaa kuin omaan käytökseeni. Olen haasteellinen ja vaativa persoona. Kysyin Samilta (kumppani) millainen olen urheilijana ja entäs ihmisenä. Sami vastasi unelmoija ja herkkä, urheilijana taas päättäväinen ja määrätietoinen. Välillä vähän mulkku.

– Oman urani rakentaminen ei ole siis se, mitä olen ihmisenä. Se onkin suurin syy siihen, miksi en jatkanut enää urheilua. Urheilun tuomat arvot olivat niin vahvasti ristiriidassa siihen, mitä halusin elämältä, jatkoi EM-pronssimitalisti.

Vuohijoki kertoi, että hänelle riitti. Nyt on luvassa muutos.

– Olen kyllästynyt siihen, millaisena looppina elämä menee. Haluan tehdä siihen muutoksen. Olen kyllästynyt etsimään itseäni tasaisin väliajoin vain siksi, että annan itsestäni kaiken kaikkialle ilman, että se on koskaan riittävästi. Paraskaan suoritus ei ole urheilussa tarpeeksi. Aina on varaa parempaan. Tähän yhdistettynä yltiökiltti luonteeni olen antanut ympäristölleni kaiken vapaa-aikani viimeiset vuodet. Eikä se ole silti riittänyt kenellekään. En ole osannut olla riittävän hyvä ystävä, tytär enkä vaimo. Tähän tulee tulla muutos. Haluan riittää jatkossa ensisijaisesti itselleni, päätti Vuohijoki.

Päivitys tästä.