Kiekkolegenda Teemu Selänteen sosiaalisen median kirjoittelut ovat kääntäneet katseita myös urheilupiireissä.

Selänne sekoitti hiljattain pakkaa, kun hän otti vasemmiston kansanedustajan Mai Kivelän Twitterissä jakamaan uutiseen. ”Männistön mukaan suomalaisista miehistä 80 prosenttia ja naisista 25 prosenttia ylittää nykysuositukset punaisen lihan saannista”, kerrottiin uutisessa.

NHL-legendan vastaus viestiin räjäytti potin. Hän esitti erikoisen kritiikin lukemaansa kohtaan.

– Laitoin kahteen kaveri chattiin kyselyn (yht. 27 kaveria), että onko joku kysynyt teiltä paljonko syötte lihaa viikossa ,yksikään ei tiennyt asiasta mitään …kuka näitä tutkimuksia ja tilastoja oikein tekee… hämmästeli Selänne vastauksessaan.

– Oletko mahdollisesti kuullut sellaisesta asiasta kuin otantamenetelmät? Ps. jos haluat kuitenkin asemoitua tiedevastaisena ja kyseenalaistaa tässä kyselytutkimukset kokonaan, niin lihan kulutuksen osalta meillä on olemassa myös kulutustilastot. Tsemppiä! vastasi Kivelä

Suomalainen entinen kuulatähti Conny Karlsson oli hämmentyneiden joukossa Selänteen viestin suhteen. Hän kommentoi sekoilua epäuskoisena.

– Onhan tämä läppä? Pakko olla, kirjoitti entinen Suomen mestari.

Selänne vastaili aluksi huvittuneena kritiikkiin. Hän otti lopulta onkeensa ja näytti myöntävän erheensä.

– Kiitos Juho tästä selvennyksestä,näin se näköjään on, että tuhat todellakin riittää (otoksen kooksi). Oli yllätys ,joten Tilastotiede johtoon 1- 0 .Taas opittiin uutta… kirjoitti kiekkomies.

Tässä twiitti.

Conny Karlsson 🇺🇦

@2078_Conny

Teemu Selanne

@TeemuSel8nne
Laitoin kahteen kaveri chattiin kyselyn (yht. 27 kaveria), että onko joku kysynyt teiltä paljonko syötte lihaa viikossa ,yksikään ei tiennyt asiasta mitään …kuka näitä tutkimuksia ja tilastoja oikein tekee…
Onhan tämä läppä? Pakko olla.

Teemu Selanne

@TeemuSel8nne

Juho Orjala

@juho_orjala
Tervehdys @TeemuSel8nne. Tästä voi lukea kuinka tilastotiede toimii. Tiivistettynä: ”Kun otoksen koko on noin 1 000, on virhemarginaali 95 prosentin todennäköisyydellä +/- 2–3 prosenttiyksikköä”

Teemu Selanne

@TeemuSel8nne
Eli esim.tuhannen ihmisen kyselyn perusteella muodostetaan koko kansan mielipide… tämän jälkeen kuka uskoo minkäänlaisia tutkimustilastojja?
Kiitos Juho tästä selvennyksestä,näin se näköjään on 👍 että tuhat todellakin riittää. Oli yllätys ,joten Tilastotiede johtoon 1- 0 .Taas opittiin uutta…