Camilla Richardsson on tehnyt uuden Suomen ennätyksen. Nainen kellotti ajan 31.12,78 naisten 10 000 metrillä Lontoossa.

Entinen SE 31.40,42 oli Annemari Kiekaran (os. Sandell) nimissä Atlantan olympiakisoista vuodelta 1996.

Suomen ennätys parani siis yli 27 sekunnilla. Omaa ennätystään Richardsson paransi yli minuutilla.

– Näin jälkikäteen voin sanoa, että minulla oli aika korkeat odotukset. Vähän mietin valmentajani Jukka Keskisalon kanssa, että lähden yrittämään Suomen ennätystä, mutta en arvannut, että se menee näin reilusti rikki. Sellainen 31.30 oli realistinen tavoite, Richardsson sanoi SUL:n tiedotteella.

– Mutta oli kyllä täydellinen kisa. Vauhti oli erittäin tasainen koko ajan.

– Täytyy myöntää, että iski pieni paniikki, kun 5000 metrin väliaika oli 15.37, eli suunnilleen sama aika, jonka juoksin viime kauden ensimmäisessä 5000 metrin kilpailussani, Richardsson sanoi.

– Ensimmäiset 8 kilometriä menivät oikeastaan aika rennosti, mutta viimeisellä kahdella kilometrillä alkoi tuntua, että nyt on juostu aika kovaa. Koska SE:n alitukseen oli siinä vaiheessa reilusti aikaa, yritin vain pitää vauhdin tasaisena loppuun asti.

Raitanen ennätyskunnossa

Topi Raitanen juoksi uuden ennätyksensä 1 500 metrillä 3.38,47 Saksan Karlsruhessa.

– Oli hyvä aloittaa kausi ennätyksellä. Avauskisa on aina sellainen, ettei tiedä kuinka juoksu sujuu, vaikka treenit ovat menneet hyvin, Raitanen kertaili SUL:n tiedotteella.

– Yllättävän helpolta tuntui tuo alkumatka. Olin passiivinen, kun jänikseltä oli tilattu niin kovaa vauhtia. Ajattelin olla hännillä ja kiristää tahtia viimeisellä kierroksella.

– Sitten kärjen vauhti vähän tippui, ja lopussa sain juosta toista ja kolmatta rataa, että pääsin jengistä ohi. Olin vähän liian takana siinä vaiheessa, mutta on aina hyvä juosta ennätys.