Krista Pärmäkoski oli omaa luokkaansa Vuokatti Aateli Racen molempina kisapäivinä. Hän vei lopulta tuon kisan voiton yli kahden minuutin erolla ennen Emmi Lämsää. Miesten kisan otti nimiinsä Iivo Niskanen.

– Kova kisa tämä kyllä on vaikka nyt naiset hiihtivätkin vasta miesten jälkeen, että tuli vähän pitempi palautus maastojuoksusta. Uusi rata oli kuitenkin sen verran kova, että se kyllä verotti. Piti taktisesti hiihtää tänään, että jaksoi loppuun asti. Vaikka ero oli lähtiessä ihan kohtuullinen, niin silti halusin painaa loppuun asti vaikka mieli meinaakin antaa vähän siimaa kun on turvallinen ero. Taistelin kuitenkin hyvin loppuun saakka, Pärmäköski kommentoi kahden päivän vetoa Hiihtoliiton tiedotteella.

Pärmäkoski pidätti vielä viime kauden jälkeen faneja jännityksessä uransa jatkon suhteen. Hän ilmoitti lopulta, että kilpaileminen jatkuu myös tulevalla sesongilla.

Hiihtoliiton taloudelliset ongelmat ovat puhuttaneet viime aikoina. Ne ovat vaikuttaneet esimerkiksi ulkomaanleirien määrään.

Pärmäkoski ei ole pitänyt asiasta meteliä. Hän vastasi kuitenkin Ilta-Sanomien haastattelussa asiaan liittyviin kysymyksiin Vuokatissa.

– Onhan se harmi. Tietysti täällä Vuokatissa on helppo pitää omaakin treeniä, kommentoi Pärmäkoski Ilta-Sanomille leiritysbudjetin pienenemistä.

Maajoukkueen kalenterissa on tällä hetkellä elokuun leiri Italiassa ja lokakuun leiri Itävallan Ramsaussa. Pärmäkoski on jo tehnyt omat ratkaisunsa.

– Olen melkein aina sairastunut Ramsaussa, neljä tai viisi kertaa, joten en varmaan ole menossa sinne.

– Mutta olen silti saanut tästä ihan ok-hyvän paketin. Matti (Haavisto, valmentaja) ja Tommi (Pärmäkoski, valmentajamies) ovat molemmat sen verran kiireisiä töissä, että on vaikea ihan täysin omaa leiritystä vetää, selvitti Pärmäkoski IS:lle.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.