Monet suomalaiset urheilutähdet ovat jakaneet viime päivinä Mäkelänrinteen urheilulukion julkaisun, jossa otetaan kantaa urheilijoiden ulkonäköön liittyviin negatiivisiin kommentteihin. Myös hiihtotähti Krista Pärmäkoski tietää, mistä on kyse.

– Nyt se alkaa näyttämään urheilijalta, on yksi monesti kuultu kommentti.

Monet urheilijat ovat saaneet tuon myös kuulla. Pärmäkoski jakoi päivityksen Instagram Storiesissa.

– Tärkeää asiaa!!! Itse olen myös monta kertaa kuullut suoraan minulle sanottavan ylläolevan lauseen, kirjoitti Pärmäkoski.

Mäkelänrinteen päivityksessä eriteltiin asiaa tarkemmin.

– Nuorten kehotyytymättömyys on lisääntynyt viime vuosina osittain sosiaalisen median lisäämien ulkonäköpaineiden ja vertailemisen vuoksi. Etenkin nuorilla urheilijoilla tämä näkyy ahdistuksen ja epävarmuuden lisääntymisenä, kun kulttuurimme ulkonäköihanteet ovat ristiriidassa niin kehon luontaisen kuin eri urheilulajien kannalta optimaalisen kehon koon kanssa.

– Kehon kommentointi ja arvostelu vaikuttavat myös urheilijoiden kehosuhteeseen: siihen minkälaisia ajatuksia, käsityksiä ja tunteita he liittävät omaan kehoonsa. Kehon kommentointi ja arvostelu ei ole vahingollista vain arvostelun kohteelle, vaan vaikuttaa kaikkiin, jotka keskustelua kuulevat ja seuraavat. Tyytymättömyys omaa kehoaan kohtaan voi saada aikaan tarpeen muokata omaa kehoaan esimerkiksi ravinnonsaantia rajoittamalla tai tekemällä ylimääräisiä treenejä. Tällainen on omiaan altistamaan urheilijan loukkaantumisille sekä ylikuormitukselle. Pitkällä aikavälillä lopputulos voi myös olla päinvastainen, mitä alunperin lähdettiin tavoittelemaan, muistutettiin päivityksessä.

Koko päivitys tästä.