Suomalaishiihtäjä Markus Vuorela sai hiljattain ikävän uutisen. Maajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen ilmoitti miehelle, että hänellä ei ole asiaa tulevan kauden A-maajoukkueeseen.

Vuorela on ottanut tilanteen raskaasti. Hän kommentoi asiaa muun muassa Iltalehdelle.

Vuorelalle kerrottiin, että hänen olisi pitänyt pystyä sijoittumaan kymmenen parhaan joukkoon viime kaudella maailmancupissa päästäkseen mukaan maajoukkueeseen.

Hiihtoliitto on ollut viime viikkoina otsikoissa myös muista ikävistä syistä. A-maajoukkuetta on jouduttu esimerkiksi pienentämään taloudellisten vaikeuksien vuoksi. Vuorela teki Iltalehdelle selväksi, että hän ei aio valittaa päätöksestä urheilun oikeusturvalautakuntaan.

– Erilaisia valintakriteereitä vaikka Hopeasompakisojen menestyksestä pystyy soveltamaan ja valitsemaan sellaisen maajoukkueen kuin haluaa, Vuorela avasi.

– En yritä takaoven kautta tulla, eli en valita. Varmaan sille on syynsä, että Iivokin jättäytyi pois. Hiihtoliiton toiminta on mitä on – se on välinpitämätöntä, tykitti Vuorela Iltalehdelle.

Iivo Niskanen ei ole mukana harjoituskauden maajoukkuetoiminnassa.

Tästä Iltalehden juttu.

Maastohiihdon A-maajoukkue

Naiset
Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä, Katri Lylynperä, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Eveliina Piippo, Krista Pärmäkoski

Miehet
Ville Ahonen, Niko Anttola, Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Remi Lindholm, Niilo Moilanen, Joni Mäki, Arsi Ruuskanen, Lauri Vuorinen