Suomen Hiihtoliiton erilaiset ongelmat ovat saaneet viime kuukausina paljon huomiota. Nyt on saatu vaihteeksi myös iloisempia uutisia.

Hiihtoliitto tiedottaa nimittäin tehneensä merkittävän yhteistyösopimuksen. Se on nimittäin tehnyt jatkodiilin Finnfoamin kanssa.

– Finnfoamin rooli suomalaisen hiihdon tukijana on ollut merkittävä sekä maajoukkuetasolla, että harrastusmahdollisuuksien ja olosuhteiden kehittämisen saralla.

– Yhteistyö jatkuu myös tulevina vuosina, kun Finnfoam jatkaa työtään lumivarmuuden sekä olosuhteiden turvaamisen ja kehittämisen hyväksi. Yhteistyössä Kuusamon kaupungin, Kuusamon Erä-Veikkojen, Hiihtoliiton sekä Finnfoamin kesken varmistetaan Rukan maailmancupin ja sitä edeltävien hiihtotapahtumien lumiolosuhteet. Yhteistyön turvin Ruka varmistaa paikkansa lumiolosuhteiltaan luotettavana tapahtumapaikkana, johon voidaan kauden alussa viedä niin maastohiihdon, mäkihypyn kuin yhdistetyn kilpailuja, kerrotaan tiedotteella.

Finnfoamin kehitys- ja markkinointijohtaja Asso Erävuoma kommentoi sopimusta tiedotteella.

– Maajoukkueyhteistyön alussa laitoimme merkille hiihdon olosuhdehaasteet ja aloimme tutkimaan erilaisia lumensäilöntäkeinoja, joihin totesimme meillä olevan helposti kokeiltavia ratkaisuja. Lumivarastojamme on ollut Suomessa yhteensä noin kahdessakymmenessä kohteessa ja nyt myös Rukan lumistrategiaa on lähdetty jalkauttamaan. Tänä keväänä lunta laitettiin säilöön Snow Securen systeemillä noin 25 000 kuutiota ja määrää tullaan kasvattamaan tuleville vuosille, jotta hiihdolle saadaan jatkossa taattua entistäkin varmempi kauden aloitus, sanoi Erävuoma.

– Tällainen yhteistyö on erittäin tärkeää aikana, jolloin ilmastonmuutos tuo suurta arvaamattomuutta lumiolosuhteisiin. Yhteistyön kautta pystymme varmistamaan, että maailmancupien talvi alkaa Suomesta, toteaa Hiihtoliiton kaupallinen johtaja Jari-Pekka Jouppi.