Nyt on selvää, että SE-mies Samuli Samuelsson jatkaa siitä, mihin viime kaudella jäi. Samuelsson sivusi viikonloppuna omaa Suomen ennätystään 10,16 Espoon Leppävaaran satasella.

Digitaalit näyttivät aluksi jopa uutta SE-aikaa 10,15. Järjestäjät huomasivat lopulta tarkemmassa syynissä, että aika oli 10,16.

Samuelsson avasi kautensa viime viikolla Jyväskylässä ajalla 10,36. Nyt tuli iso tulosloikka.

– Jyväskylän kisassa tunsin, että jalat vasta heräsivät siellä. Itse kisassa en saanut vielä mitään irti, Samuelsson kommentoi SUL:n tiedotteella.

Samuelsson paljasti, että alla oli varsin poikkeuksellinen valmistautuminen.

– Päätimme valmistautua tähän eri tavalla. Eilen teimme kunnon voimaharjoituksen. Näköjään toimii tuollainenkin valmistautuminen ihan hyvin. Ikinä aikaisemmin en ole tehnyt voimaharjoitusta päivää ennen kisaa, Samuelsson kertasi.

– Aina kun saan myötätuulta taakse, niin siinä on helppo juosta. Olemme tehneet paljon ylinopeusharjoittelua, tänäkin kesänä jo pari kertaa. Pääsen niissä hyvin mukaan, eikä ole sellainen tunne, että minua vain vedettäisiin. Olen päässyt hyvin juoksun päälle ylinopeudella, Samuelsson kertoi.

– Uskoin hyvään tulokseen jo täällä, 10,2 ja alaosia ajattelin, mutta yllättäen meni näin hyvin.

Samuelsson on tulessa tiistaina Paavo Nurmi Gamesissa. Hän odottaa isoa haastetta Turun illassa.

– Järkyttävän kova kisa tulossa. Siellä on kolme alle 10 sekunnin juoksijaa vastassa, vaikka yksi kova olikin jäänyt pois. Kovaa saa juosta, että pääsee finaaliin, Ikaalisten Urheilijoiden pian 29 vuotta täyttävä juoksija ennakoi.