Wilma Murto oli lopulta varsin omaa luokkaansa yleisurheilun EM-joukkuekilpailun seiväshypyssä. Hän vei voiton tuloksella 471.

Olisi voinut käydä myös toisin. Murto pudotti nimittäin ahkerasti alkupään korkeuksia.

Aiemmin tuo ei olisi ollut mikään ongelma. Puolassa järjestetyissä kisoissa oli kuitenkin käytössä sääntö, jonka mukaan kilpailija saa tehdä yhteensä neljä pudotusta kaikki korkeudet huomioiden. Jos voitto on jo ratkennut, voi hyppääjä toki jatkaa normaalisti.

Murto on tunnettu varsin suorapuheisena urheilijana. Hän esitti Ylelle selvän näkemyksen tästäkin aiheesta.

– Hyppääjät eivät ole kovin tyytyväisiä tähän sääntöön. Muissa lajeissa oudoista säännöistä on luovuttu, mutta rimalajeissa niistä on yhä pidetty kiinni. Ehkä urheilijoiden ja omakin toive on, että joskus siitä vielä luovuttaisiin ja saataisiin hypätä normaalia kisaa. Mutta tänään ei ihan käynyt köpelösti minulle, paalutti Murto Ylelle.

Murron kausi jatkuu ensi viikon perjantaina Lausannen Timanttiliigan kisassa.

Tästä Ylen juttu.