Lahdessa kilpaillaan Kalevan kisat tällä viikolla. Miesten keihäänheitto on jälleen yksi mielenkiintoisimmista lajeista.

Oliver Helander on paperilla suurin suosikki. Hänen takanaan on kuitenkin tasaista – ainakin paperilla.

Lassi Etelätalon tilanne tarjoaa oman mausteensa. Etelätalo on kilpaillut viimeksi kesäkuun alussa. Hän heitti tuolloin Hengelossa 79,93 metriä.

Sen jälkeen Etelätalo on ollut sairastuvan puolella. Hän avasi tilannettaan SUL:n tiedotteella.

– Kisaheitoissani on pitkä tauko, joten en ole varma kuinka keihäs lentää. Ensin pitää hoitaa karsinta mahdollisimman helpolla, ja sitten finaalissa täysillä, kommentoi Etelätalo.

Viime vuonna EM-pronssia napannut Etelätalo koki lisää kovia myöhemmin salilla, kun hänen pakaralihaksensa revähti. Hän kertoi tapahtuneesta nyt Iltalehdelle.

– Tuntui napsahdus. Kuvissa näkyi lihaksessa repeämä. Sitä olen kuntouttanut, vähitellen nostanut tehoja, jotta pääsisin kisasuoritukseen kiinni, selvitti Etelätalo IL:lle.

– Vähän tässä on kiire Kalevan kisoihin. Nyt on vasta reilut viisi viikkoa revähdyksestä. Pikku hiljaa olen pystynyt tekemään normaalia treeniä, mutta en juurikaan heittoharjoituksia. Tämä kesä on ollut yhtä taiteilua, keihästähti avautui.

Tästä Iltalehden juttu.