Keihäänheittäjä Oliver Helander on yksi Oulun Motonet GP:n odotetuimmista tähdistä. Tavoitteena on rikkoa Pariisin olympiaraja 85,50 ja Seppo Rädyn kenttäennätys 86,92.

Helander heitti kesäkuussa Turussa 87,32.

– Haen teknisesti hyviä suorituksia. Yritän saada tuen toimimaan, se on ollut alkukaudella vielä vähän huono, Helander kommentoi SUL:n tiedotteella.

Sääolojen pitäisi sopia keihäänheittäjille. Mahdollinen pohjoistuuli olisi ihanteellinen heittopaikalle.

– Keli näyttää hyvältä, joten paremmin pitää nyt heittää kuin Lausannessa (83,50).

Helander nähdään vielä kotimaassa kilpailemassa Mikkelissä ja Kalevan kisoissa. Sen jälkeen alkaa valmistautuminen MM-kisoihin.

– Kalevan kisojen jälkeen tulee pieni treenijakso, Helander sanoo.

Naisten 100 metrin aidoissa ovat mukana Lotta Harala, Annimari Korte ja Nooralotta Neziri. Korte ei ole kilpaillut kesäkuun alun Paavo Nurmi Gamesin jälkeen. Nainen kuntoutuu nilkkavammasta, mutta häntä vaivaa myös takareisi.

– Nilkan kanssa menee useampi viikko ennen kuin se tulee täysin kuntoon. Pystyn kuitenkin teipin kanssa juoksemaan aitoja. Takareisi revähti 2,5 viikkoa sitten. Uskallan jo juosta, mutta vähän riskirajoilla ollaan. Mutta on pakko juosta, kun on niin vähän kisoja, Korte avasi SUL:n tiedotteella.

– Pääsin ensimmäisen kerran juoksemaan kunnolla aitoja Paavo Nurmi Gamesin jälkeen vasta nyt keskiviikkona. Ei ole mitään havaintoa, mitä odottaa kisalta, Korte sanoo.