Lotta Harala oli tiistain suomalaisnimi naisten pika-aidoissa Tampereella. Hän kellotti komean ajan 12,88. Myötätuulta oli toki hieman liikaa (2,2 metriä sekunnissa), joten aika ei ole tilastokelpoinen. Reetta Hurske jäi sen sijaan heikkoon aikaan 13,14.

Harala muistutti kisan jälkeen, että tuuli ei ollut silti helpottava tekijä.

– Ei ollut enää ihan optimiolosuhteet tuulenkaan puolesta. Vaikka mittari näytti 2,2 myötäistä, tuuli oli jo pyörivä. Juoksun alku oli vähän heikko ja loppu tuli ihan hyvin. Tästä on hyvä lähteä MM-kisoihin, Harala avasi SUL:n tiedotteella.

Hurske puolestaan kolhi aitoja. Hän harmitteli tapahtunutta.

– Kerrankin olin hereillä lähdössä ja pääsin hyvin ekalle aidalle, mutta ei vaan kestä tuollaisia kolhuja tuohon tuuleen. Siinä kolahti muutamaan aitaan aika kovaa, eikä siinä voi enää mitään tehdä, Hurske kommentoi SUL:n tiedotteella.

Kyseessä oli Hurskeen MM-kenraali. Lehdistö tiedusteli naiselta kisan jälkeen, pitäisikö hänen tilanteestaan olla huolissaan.

– En tiedä, pitäisikö minun olla. Kai te median edustajat sen minulle kerrotte. Kyllä sieltä varmaan jokin analyysi tulee. Ei minulla tähän ole mitään muuta lisättävää. Itse en ole huolissani, mutta ehkä te olette, paalutti Hurske Ilta-Sanomien mukaan.

800 metrillä hienoa jälkeä

Naisten 800 metrin kisan voitti Eveliina Määttänen hienolla ajalla 1.59,99. Se on Määttäsen uran toiseksi paras noteeraus.

– Kyllähän tuuli toi tähän kisaan jännitysmomenttia. Etukäteen ajattelin, että pääsen peesissä juoksemaan, mutta näinhän siinä sitten kävi, sanoi nainen SUL:n tiedotteella.

Määttänen uskoi, että hän olisi rikkonut Sara Lappalaisen Suomen ennätyksen (1.59,41) paremmissa olosuhteissa.

– No, varmaan meni. Mutta sanotaan, että jätetään se seuraavaan kertaan. Olen ladannut paukkuja pian alkavia MM-kisoja varten, Määttänen lupasi.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.