Annimari Kortteella ei ole asiaa Budapestin MM-kisoihin. SE-nainen Reetta Hurske ja Lotta Harala edustavat Suomea naisten 100 metrin aidoissa.

Korte on aiemmin kertonut, että hänen katseensa on ennen kaikkea ensi vuodessa. Silloin järjestetään EM-kisat ja olympialaiset.

Korte teki kuitenkin Instagramissa selväksi, että hänen on vaikea hyväksyä MM-kisojen ranking-järjestelmää.

Suomalaisaituri ei pystynyt alittamaan tulosrajaa 12,78. Puolet kisoihin pääsevistä menee kuitenkin ranking-pisteiden perusteella. Korte oli rankingin 52:s. Maailmantilastossa nainen on sijalla 44.

– Kansainvälisen yleisurheiluliiton ranking-järjestelmä on virheellinen. Kauden paras aikani 12,83 ja viiden parhaan kisan keskiarvo 12,89 eivät riittäneet Budapestin MM-kisoihin, mutta (toisen urheilijan) kauden paras 12,96 ja keskiarvo 13,02 riittivät… Rankingissa edelläni on jopa urheilijoita, joiden ennätys on 13,09 ja kauden paras päälle 13 sekuntia, tilitti Korte.

Kortteen mukaan sijoituksille annetaan liikaa arvoa ranking-järjestelmän pistelaskussa.

– Tässä julkaisussa ei ole kyse minun paikastani. Kyse on siitä, kuinka epäreiluja sijoituspisteet ovat ja kuinka tämä järjestelmä vain lisää epätasa-arvoa ja korruptiota, päätti Korte.

Maratonilla Suomea Budapestissa edustava Nina Chydenius avasi myös sanaisen arkkunsa kommenttiosiossa. Hän hämmästeli yhden oman matkansa rankingia.

– 10 000m ranking on myös ihan älytön. Siinä on lisätty tälle kaudelle maasto-kisat kiintiö, joten rankissa on juoksijoita, jotka ei ole ikinä juossut rata 10 000m tai juoksijoita jotka ovat huomattavasti hitaampia mitä muut siinä listalla. Maastokisat on kovan tason label kisoja ja niistä top sijoitukset nostaa juoksijat ylhäälle rankiin. Aivan älytön sekin! hämmästeli Chydenius.

Päivitys tästä.