Pika-aituri Lotta Haralan upea kausi päättyi Budapestin MM-kisojen jälkeen. Alle 13 sekunnin aikoja toistuvasti tykittänyt Harala kertoi kisojen jälkeen, että pitkään vaivannut sääriluu ei ollut luutunut. Hän poseerasi jalka paketissa Instagramissa.

– Missään vaiheessa sääriluu ei kuitenkaan ollut ehtinyt parantua täysin ja luonnollisestikin vähäisestä kilpailemisesta ja juoksuharjotuksista huolimatta kesän aikana paheni. Kovat kivut olivat läsnä koko kauden ja kuormittivat myös henkisesti. Murtumalinja on ollut sääressä koko kesän, loppua kohti pahentuen.

– Yhdessä lääkärien kanssa olimme tehneet selkeän suunnitelman kuinka selviän kisakauden läpi. Erilaisten hoitojen avulla saimme kipuja vähennettyä, toisinaan paremmalla ja toisinaan huonommalla menestyksellä, selvitti Harala MM-kisojen jälkeen.

Syyskuun alussa Harala avasi asiaa lisää Instagram Storiesissa.

– Suurin tekijä ehdottomasti on aika. Sääriluu vaatii aikaa, jotta se luutuu kokonaan. Ajan kanssa lepoa. Aluksi se tarkoittaa, että en kävele ollenkaan. Neljä viikkoa liikun kepeillä eli oikea jalka ei tee mitään. En edes kävele sen päällä, selvitti Harala.

– Nyt mennään täysin säären ehdoilla. En ala iskuttaa, kunnes se on täysin luutunut. Toivottavasti esimerkiksi joulu–tammikuussa ollaan jo normaalin harjoittelun parissa, mutta tässä kohtaa ei pysty tekemään mitää ennusteita sen pidemmälle. Ekat kuvat kertovat tosi paljon.

Nyt tuo iso päivä on jo ovella. Harala julkaisi maanantaina Instagramissa videokuvaa harjoituksistaan.

– Valmistaudun vähitellen kauteen 2024. Odotan innolla ensi viikon röntgenkuvia.

Video tästä.